Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2013. ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ


Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,

Κύριε Δήμαρχε,

Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Σχετικά με το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Μυκόνου για το έτος 2013 αλλα και σε συνέχεια του προγράμματος του τρέχοντος έτους, έχω να κάνω τις παρακάτω παρατηρήσεις:

1.       Αισθάνομαι ντροπή για την αναποτελεσματικότητα μας. Δεν είναι δυνατόν, σε ένα νησί που χρειάζεται συνεχή βελτίωση να μην γίνονται ούτε καν τα προβλεπόμενα έργα βελτίωσης και συντήρησης των υπαρχόντων υποδομών. Αναφέρομαι στην μη τέλεση των προγραμματισμένων έργων 2012.

2.       Είναι προκλητική η σύνθεση των προτεινόμενων δαπανών του προγράμματος 2013. Αγνοούμε βασικές ανάγκες του νησιού ενώ τηρούμε ευλαβικά τις χορηγίες μας στους γνωστούς λιμοκοντόρους εξωτερικούς συμβούλους του Δήμου.

3.       Θεωρώ ανεπίτρεπτο το ότι δεν ζητάει κανείς την γνώμη των συμβούλων αλλά ακόμη και των δημοτών μέσω ερωτηματολογίων ή δημόσιας διαβούλευσης για την σύνταξη του τεχνικού προγράμματος. Άραγε ο ρόλος του αιρετού είναι να ψηφίζει κάτι το οποίο δεν ρωτήθηκε και δεν συμμετείχε;

4.       Έστω και τώρα την ύστατη στιγμή, παρακαλώ να συμπεριληφθούν τα παρακάτω έργα στο τεχνικό πρόγραμμα. Σχετικά με την χρηματοδότηση τους έχω έτοιμες προτάσεις – βελτιώσεις που θα κατατεθούν στον προϋπολογισμό. Τα προτεινόμενα έργα είναι τα παρακάτω:

a.       Έργα διαμόρφωσης πεζοδρομίων στον Περιφερειακό                                                                   50.000 €.

b.      Έργα συντήρησης ευπρεπισμού δημόσιων τουαλετών                                                                  50,000 €.

c.       Μελέτη οδικής  σήμανσης                                                                                                                              5.000 €

d.      Αγορά και διαμόρφωση σημάτων σύμφωνα με την προαναφερόμενη μελέτη                  20.000 €

e.      Μελέτη εξωτερικού φωτισμού οικισμού Μυκόνου                                                                          10,000 €

f.        Εφαρμογή μελέτης εξωτερικού στα δημοτικά κτήρια                                                                    25,000 €

g.       Μελέτη – δημιουργία διαδικτυακής  πύλης του Δήμου Μυκόνου.                                            5,000 €

h.      Πιλοτικό πρόγραμμα παραγωγής οικιακού κομπόστ με 20 οικιακούς κομποστοποιητές. 35.000 €

i.         Έκδοση συνεδριακού οδηγού Μυκόνου, σε συνεργασία με τους φορείς,                                             3.000 €.

 

Επίσης επιφυλάσσομαι για την καταγγελία του αντίστοιχου προγράμματος του Λιμενικού Ταμείου σε περίπτωση που δεν συμπεριληφθούν τα παρακάτω αναγκαία έργα:

1.       Βελτίωση χώρων υποδοχής στα λιμάνια της Μυκόνου.

2.       Επισκευή όπου υπάρχει διάβρωση στον δρόμο Άγιος Στέφανος -Χώρα- Ορνός.

3.       Πλήρης σήμανση των χώρων εξυπηρέτησης στα λιμάνια.

4.       Λειτουργία της εφαρμογής   διαδικτυακής σύζευξης  του Λιμένα Μυκόνου.

Κύριοι,

Η κληρονομιά που μας άφησαν οι προηγούμενες  γενιές είναι μεγάλη. Ας μην είμαστε εμείς αυτοί που θα την καταστρέψουμε. Τουλάχιστον ας προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε κάτι για τις επόμενες γενιές Μυκονιατών.

 

Λευτέρης ΣΙκινιώτης

Δημοτικός Σύμβουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου